fbpx

Twee inbraakverdachten op heterdaad betrapt door politie en eigenaar loodgietersbedrijf

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Flora (Suriname) kreeg op 30 oktober via het Command Center een dievenmelding bij een loodgietersbedrijf aan de Floris Zwakkestraat.

De wetsdienaren die zich voor onderzoek naar de locatie begaven, zagen bij aankomst een man voor het gebouw staan. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen en wist aan zijn aanhouding te ontkomen.

De roldeur van het pand stond op een kier open, waardoor het vermoeden bestond dat deze man meer hiervan moest afweten.

Toen de wetsdienaren terugkeerden naar het pand hoorden zij een gestommel en kregen zij het vermoeden dat er nog andere verdachten in het pand waren.

Intussen arriveerde de eigenaar van het pand die vervolgens de roldeur geheel openmaakte. Bij een ingesteld onderzoek in het pand zijn de twee verdachten R.L. (33) en R.M. (42) op de bovenverdieping aangetroffen.

BEKIJK OOK
Nederlandse Defensie bezoekt Suriname met 47e Onafhankelijkheidsdag

Tijdens hun aanhouding hebben zij zich hevig verzet, maar desondanks lukte het de politieambtenaren en in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau.

Inmiddels hadden de verdachten een aan aantal goederen weggenomen zoals een brush cutter, boormachine, steenboormachine, een gascilinder en nog nader op te geven zaken. De twee verdachten ontkennen de goederen buit te hebben gemaakt.

In het belang van het onderzoek zijn R.L. en R.M. in verzekering gesteld.