Twee Guyanese vissers op Corantijnrivier aangehouden voor overtreding Zeevisserijwet

GFC NIEUWSREDACTIE- De Maritieme Politie van Regio-West heeft op woensdag 1 juni tijdens een reguliere rivierpatrouille twee Guyanese vissers op de Corantijnrivier aangehouden voor overtreding van de Zeevisserijwet en de Wet Economische Delicten.

De verdachten M.R. (49) en K.R. (16), zijnde vader en stiefzoon, werden in de omgeving van de Drie Gezusters eilanden aangetroffen met in hun bezit een partij vissen, waarvan 341,65 kilogram “Koebie” en 1.70 kilogram (1 stuk) van het soort “Law Law”.

Deze patrouille vloeit voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

De bootskapitein M.R. bleek niet in het bezit te zijn van een geldige visvergunning en overige documenten. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is M.R. in verzekering gesteld, terwijl K.R. na verhoor is heengezonden.

De totale visopbrengst, een aantal vishaken, de boot, twee buitenboordmotoren, een hoeveelheid brandstof, een oude ijskast en overige attributen die in de boot waren, zijn door de politie in beslag genomen.

OOK INTERESSANT
ABOP en PL willen 'more power' na 2025 en continuïteit samenwerking met VHP deze regeerperiode