fbpx

Traject teruggave B777-200ER ingezet

GFC NIEUWSREDACTIE- Zoals eerder bekendgemaakt stond de B777-200ER van Surinam Airways, “Bird of the Green Paradise” reeds enige tijd aan de grond op Schiphol vanwege een technisch onderhoud.

Het technisch onderhoud heeft uitgewezen dat er in het ergste geval rekening moet worden gehouden met een grote kostenpost voor reparatie en zelfs eventueel het moeten vervangen van één van de motoren.

Dit heeft ertoe geleid dat Surinam Airways het besluit nam het traject tot vroegtijdige teruggave van het vliegtuig in te zetten als met Boeing consensus zou zijn bereikt.

BEKIJK OOK
Toppunt van brutaliteit: secretaris PLO 'verbiedt' journalist om te lachen

Intussen vertrok omstreeks 09.00 uur gisterochtend de B777-200ER vanuit Amsterdam naar Victorville Airport, Southern California/US; een “redelivery location” afgestemd tussen Boeing en Surinam Airways.

De verantwoordelijkheid van de B777-200ER ligt voorlopig nog in handen van Surinam Airways totdat het vliegtuig contractueel en officieel is overgedragen. De gesprekken met Boeing hieromtrent zijn nog gaande.

De mid-atlantische route zal de komende 2-3 maanden worden onderhouden door Air Belgium of een eventueel andere partner.