fbpx

Totscha-schakers doen mee online Blitz Internationaal toernooi

GFC NIEUWSREDACTIE- Totness Schaak vereniging (Totscha) heeft deelgenomen aan het ‘Srefidensi online blitz internationaal toernooi’.

Dit toernooi werd georganiseerd door China en gefaciliteerd door de Surinaamse Schaak Bond (SSB). De deelnemers waren van: Brabados, Cuba, Curacao, Dominica, Guyana, Jamaica, T&T, China en Suriname.

In navolging op het schaakproject van Totscha, georganiseerd op 1 oktober, hebben Sercheenio Moeljakarto en Lorenzo Esajas namens Totscha meegedaan aan dit internationaal “online” schaaktoernooi. Deze twee Coroniaanse ’hersen atleten’ hebben hiermee hun debuut gemaakt.

De 17-jarige Sercheenio met als één van zijn hobbies schaken, zegt: “ Ik vond het “online’ project super interessant en leerrijk. Ik heb leren omgaan met het online schaak platvorm lichess.com en vond het super dat onze trainer jonger dan mij was”.

Ten aanzien van het ‘online Blitz toernooi’ zegt Sercheenio: “Het internationale Srefidensi online schaaktoernooi was een echte uitdaging voor mij, omdat het mijn eerste deelname was aan een internationaal online schaaktoernooi. Het was een leerrijke ervaring welke ik niet zal vergeten. Volgens het resultaat ben ik dus geen winnaar, maar voor mezelf ben ik en zal ik altijd een winnaar blijven”. “Ik wil hierbij ook TOTSCHA bedanken voor het mogelijk maken voor mijn deelname aan dit geweldig internationaal online schaaktoernooi”.

BEKIJK OOK
Social Army doneert SRD 10.000 aan moeder overleden Jamaro Ford

De 24-jarige Lorenzo met ook schaken als een van zijn hobby’s, zegt: “Ik schaak omdat ik het interessant vind en graag beter er in wil worden. De online training van 1 oktober 2022 was een leerrijke ervaring, omdat ik beter heb leren omgaan met het platform lichess”. Voor Lorenzo was het Srefidensi online schaaktoernooi, evenals Sercheenio, een leerrijke ervaring welke hij niet zal vergeten ondanks hij niet als winnaar uit de bus kwam.

Lorenzo staat er positief tegenover: “Het Srefidensi online toernooi was een leuke en nieuwe ervaring voor mij, maar hierdoor ben ik juist gemotiveerd geraakt om mij beter in te zetten, zodat ik beter kan en zal worden in het schaken”.

Voor de jeugd hebben Sercheenio en Lorenzo de volgende boodschap: “blijf doorzetten en oefenen, omdat je beter wordt van het oefenen en vergeet niet om plezier te hebben”.

Totscha is een schaakvereniging gevestigd in het district Coronie met als voorzitter Anneke
Djopawiro.