TotalEnergies en APA Corporation doneren 3 couveuses aan ’s Lands Hospitaal

GFC NIEUWSREDACTIE- Dat TotalEnergies en APA Corporation beseffen dat het succes van de olievondsten en de ontwikkelingen die daarmee gepaard zullen gaan, wel degelijk afhankelijk zijn van een gezonde gemeenschap, komt tot uiting met de donatie van 3 couveuses aan ‘s Lands Hospitaal, het grootste ziekenhuis in Suriname.

Deze 3 noodzakelijke geavanceerde baby bedjes voor pas geborenen die extra zorg nodig hebben in de eerste dagen van hun leven, maken deel uit van de uitrusting van de op te zetten Neonatale High Care Unit, waarvan de plannen reeds goedgekeurd zijn en de financiering ook nog rond is gekomen.

Deze toezegging bevestigde de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, die minister Amar Ramadhin vertegenwoordigde bij de officiele overdracht van de isolettes.

Algemeen directeur van ‘s Lands Hospitaal, Dayasankar Mathoera, is ingenomen met de donatie. Volgens de managing director van TotalEnergies, Philippe Blanchard, die ook namens partner APA Corporation het woord voerde, is blij dat de bedrijven Surinames oudste en meest ervaren zorginstelling tegemoet kunnen komen en bovenal, daardoor de Surinaamse gemeenschap van dienst zijn. Staatsolie, voor wie deze bedrijven opdrachten uitvoeren, gaf ook zijn zegen aan de donatie.

Aan het woord kwam ook de kinderarts, mw. Frederika Morpurgo die samen met haar collega Aartie Hoeblal en het team van de kinderpolikliniek en de Couveuse Afdeling op een speciale manier dank uitbrachten aan de sponsors.

OOK INTERESSANT
Samenwerking tussen Elsje Finck-Sanichar College en Canada Fund versterkt Surinaams gezondheidsstelsel in strijd tegen geweld tegen vrouwen

Deze dankuiting werd bekrachtigd met de uitreiking van een plaquette met een blijvende waarde aan beide donerende ondernemingen.