fbpx

Top Surinaamse arbiters Zeegelaar en Rensch door SVB gehuldigd

GFC NIEUWSREDACTIE- Na de ontmoeting afgelopen weekend tussen Robinhood en Voorwaarts zijn Zachari Zeegelaar, Suriname’s eerste wedstrijdofficial op een WK en Mijensa Rensch, assistent op het Concacaf vrouwen U20 kampioenschap, in de middencirkel van het Essed Stadion gehuldigd voor hun prestaties.

De huldiging is gedaan door het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond.

Naast een bouquet kregen de twee assistent scheidsrechters tickets en een oorkonde. Voor Rensch kan 2023 een nog mooier jaar worden. Zij zit in de voorselectie voor het 2023 FIFA vrouwen WK in Australië en Nieuw Zeeland, van 20 juli tot 20 augustus.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft Zeegelaar dinsdag een geste overhandigd als blijk van waardering voor zijn topprestaties.

De minister zegt dat zij heel trots is op Zeegelaar en dat zij dit niet onopgemerkt voorbij kan laten gaan. Volgens de bewindsvrouw heeft de scheidsrechter Suriname heel positief op de wereldkaart geplaatst. Ook zegt ze dat het ministerie altijd een bijdrage kan leveren waar nodig.

BEKIJK OOK
BOG rapporteert stijgende lijn dengue-infecties

Zeegelaar die ook werkzaam is op het ministerie van ROS, is de eerste Surinamer die heeft opgetreden als assistent scheidsrechter tijdens een WK-voetbal.

Eind vorig jaar heeft hij twee keren opgetreden in Qatar tijdens het WK. Het gaat om de wedstrijden Duitsland tegen Japan en Brazilië tegen Zwitserland in de groepsfase.

Later deze maand reist Zegelaar af naar de Verenigde Staten om als assistent daar op te treden in een oefenduel tussen voornoemd land en Servië.

Foto: Footballstories