fbpx

Tientallen ontsnappen uit Mexicaanse gevangenis tijdens aanval: 14 doden, waaronder 10 beveiligers

GFC NIEUWSREDACTIE- De autoriteiten in Mexico zeggen dat twee dozijn gevangenen zijn ontsnapt uit een gevangenis in de noordelijke stad Juarez tijdens een nieuwjaarsrel in de faciliteit, die werd aangewakkerd door een vermoedelijke gecoördineerde aanval.

Het kantoor van de procureur-generaal van de staat Chihuahua zei maandag in een verklaring dat de rel rond 7 uur ‘s ochtends begon toen schutters aan boord van pantservoertuigen bij de penitentiaire inrichting arriveerden en het vuur openden op veiligheidsagenten.

Een totaal van 14 mensen, waaronder 10 beveiligings- en gevangenisbewakers, werden gedood in de aanval, samen met vier gevangenen.

Vierentwintig gevangenen konden de faciliteit ontvluchten en “gebruikten wat er gebeurde om acties uit te voeren tegen vijandige groepen”, aldus het kantoor.

Nog eens 13 gevangenen raakten gewond, waaronder 10 die door de autoriteiten zijn geïdentificeerd.

Voorafgaand aan de schietpartij in de faciliteit werden gewapende aanvallen gemeld tegen de politie op Manuel Gomez Morin Avenue, wat resulteerde in een achtervolging die leidde tot de gevangenneming van vier mannen in een Ford Expedition-voertuig.

BEKIJK OOK
Agenten aangeklaagd voor moord in Memphis na overreden man

Er vond ook een aanval plaats op Panamericana Avenue die veiligheidstroepen konden dwarsbomen, zeiden de autoriteiten, terwijl ze de dood van twee verdachten in het buitenland meldden, een Hummer.

Het kantoor van de procureur-generaal zegt dat verschillende veiligheidsdiensten, waaronder het Mexicaanse leger en de Nationale Garde, zijn ingezet om de orde en controle over de situatie te handhaven.

De aanval komt nadat 11 mensen werden gedood, waaronder een 4-jarige jongen, in de straten van Juarez na een soortgelijke rel die in augustus uitbrak in de faciliteit tussen twee drugskartels.