fbpx

Tien mensen gedood en minstens 15 gewond bij massale steekpartij in Canada

GFC NIEUWSREDACTIE- Tien mensen werden gedood en minstens 15 raakten gewond bij een reeks steekpartijen die de hele Canadese provincie Saskatchewan op scherp zette.

De verdachten: Damien Sanderson, 31, en Myles Sanderson, 30, worden door de politie opgespoord en zijn nog voortvluchtig.

“Het lijkt erop dat sommige slachtoffers het doelwit zijn geweest en sommige willekeurig”, zei Rhonda Blackmore, assistent-commissaris van de Saskatchewan Royal Canadian Mounted Police, zondagavond op een persconferentie.

“Dus het zou op dit moment extreem moeilijk zijn om over een motief te praten.”

Massamoorden in Canada zijn relatief zeldzaam in vergelijking met de Verenigde Staten. Het incident was een van de dodelijkste in Canada sinds een massale schietpartij in Nova Scotia in 2020 waarbij 22 doden vielen en leidde tot een nationaal onderzoek naar hoe de schutter de politie meer dan 12 uur ontweek terwijl hij zijn razernij door de provincie voortzette.

BEKIJK OOK
230 walvissen gestrand bij Tasmanië, reddingswerkers proberen zoveel mogelijk dieren te redden

Premier Justin Trudeau beschreef de aanslagen in Saskatchewan als “gruwelijk en hartverscheurend”.

“Ik denk aan degenen die een dierbare hebben verloren en aan degenen die gewond zijn geraakt”, schreef hij zondag laat op Twitter.

De politie in Ottawa houdt de situatie ‘nauwlettend in de gaten’, voegde hij eraan toe.