Tesla-eigenaar buitengesloten van auto kan geen toegang krijgen totdat hij $ 26.000 betaalt voor nieuwe batterij

tesla

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Tesla-eigenaar heeft onthuld dat toen hij werd buitengesloten van zijn hightech auto, aan hem werd verteld dat hij $ 26.000 moest betalen voor een nieuwe batterij.

Mario Zelaya, uit Canada, legde op TikTok de situatie uit en bestempelde zijn Tesla-voertuig van $ 140.000 als een ‘stuk afval’ nadat de auto zichzelf automatisch blokkeerde toen de batterij stierf.

De eigenaar legde verder uit dat hij besloot de auto te verkopen nadat de hoofdbatterij het niet meer deed en hij niet bereid was om de forse prijs voor een vervanging te betalen. Maar in het begin kon hij de auto niet eens verkopen omdat het bewijs van eigendomspapieren erin zat en het volledig op slot was vanwege de lege batterij.

Hoewel sommige mensen suggereerden dat Zelaya de auto handmatig kon demonteren om toegang te krijgen, zei hij dat hij ‘daar geen tijd voor had’.

Gelukkig kon hij elders een kopie van de papieren krijgen voor $ 30.

OOK INTERESSANT
9.500 jaar oude schoenen en manden ontdekt in Spaanse grot

De gefrustreerde automobilist zei dat hij de auto in 2013 kocht, maar het model en extra modellen uit 2014 hebben een probleem waardoor vloeistof op hun batterijen lekt – waardoor eigenaren mogelijk duizenden zakken achterlaten.

Foto: Alamy / Taina Sohlman