Tegemoetkoming regering aan landsdienaren is een lollipop

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering speelt spelletjes met de landsdienaren, zegt de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, in een brief aan de regering.

“U heeft het volk beledigd door haar een lollipop voor te houden als zijnde een tegemoetkoming en wel uit eigen besparingen,” aldus een boze Hooghart.

Hieronder de brief

Regeren is in zeer belangrijke mate afspraken met de samenleving nakomen maar het blijkt steeds weer dat de politiek het volk misbruikt voor invulling en behoud van macht.

Suriname is ten opzichte van de wereld één bijzondere aan elkaar verbonden samenleving, echter wordt deze bijzonder op elkaar gestelde samenleving steeds op het spoor gebracht om het voorbeeld dat de wereld aan haar heeft te ontsporen.

Het is goed om direct te vermelden dat het probleem van de mensheid ligt in de levensbeschouwlijke benadering ‘Religie en Politiek’.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ernstig gebrek aan geld is grootste stressfactor binnen gezinnen in Suriname

Beide grootheden zijn bezeten door de hebzucht waaraan macht onderhevig is en alle volkeren in de wereld worden daar het slachtoffer van.

De regering geeft in alle verstaanbare talen in dit land met vingerwijzing naar de vorige machthebbers te kennen dat zij met besparingen de samenleving in stand houdt.

Verder geeft ze te kennen het volk tegemoet te komen met wat financiën, hetgeen intussen blijkt een lolly te zijn waarmee het volk tevreden moet zijn.

Regering, de prijzen van levensonderhoud zijn zodanig gestegen dat we vrezen een bezoek te brengen aan de winkels. We stressen met z’n allen reeds bij de gedachten voor een bezoek aan de verkopers. Daarbij is het goed aan te geven dat hier en daar de etnische cultuur de kop opsteekt.

Terug naar de basis van dit schrijven wensen wij u aan te geven dat de zogenaamde tegemoetkoming van duizend SRD een sluw ingedekte onrecht is aan het volk waarvan u zegt te houden.

U heeft het volk beledigd door haar een lollypop voor te houden als zijnde een tegemoetkoming en wel uit eigen besparingen.

Een grotere leugen is ondenkbaar; zie het volgende:

Terwijl uw regering continu bezig is met de desidente groep van CLO, wordt volgehouden dat het niet zo is, maar we merken aan uw handelingen de verdeel en heers activiteiten van politieke machthebbers.

In elk geval tekenen wij protest aan tegen de onderhavige verhoudingen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Misbruik vrouwen is hun eigen schuld door manier waarop ze zich kleden’

De CLO heeft duidelijke afspraken met u voor wat betreft het loon der landsdienaren namelijk de invulling en uitvoering in het kader van de benadering het gelijkheidsbeginsel.

De TWK die twintig maanden achtereen werd betaald aan ambtenaren moet blijvend worden aangepast aan het loon en daarop een 25% verhoging toepassen.

Sedert juli 2020 heeft u de twk uit het salaris gelicht; dat betekent in financiële cijfers dat u ongeveer 40.000 ambtenaren al een jaar tekort doet.

Enkele voorbeelden

Een interieurverzorger met een salaris van maar 2.400 SRD, plus die 600 twk en nog 25% erbij, moest in feite een loon van 3.750 SRD hebben, maar door uw handelen blijft die ambtenaar op 2.400 SRD en u zegt ze een lolly toe van 1.000 SRD.

Een ambtenaar met een bachelor die 4.000 SRD kreeg met een twk van duizend en de 25% bijgeteld moet dus 6.250 SRD maandelijks ontvangen, maar ontvangt slechts 4.000 SRD. Het tekort is 2250 SRD en u verrast ze met een lolly van 1.000 SRD.

Laat de minister van Financiën uitrekenen hoeveel miljoen er is onthouden aan de ambtenaren. Die lolly komt niet uit eigen besparingen, maar door benadeling van de ambtenaar.

Uitgaande van een gemiddelde inhouding van 3.000 SRD betreffende 40.000 ambtenaren heeft u als regering meer dan 120.000.000 SRD maandelijks van de ambtenaren gepakt.

Laat uw raadgever dat maar voor u uitrekenen; hij weet er alles van.

Ronald Hooghart
Voorzitter CLO

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten