“Surinamers wonen vaak hele leven in één huis, Nederlanders verhuizen meestal om de paar jaar”

huis woning rotterdam

GFC LIFESTYLEREDACTIE- “Het is de normaalste zaak voor de gemiddelde persoon in Suriname om een groot gedeelte van hun leven in één huis te blijven wonen. Een Nederlander vindt het daarentegen vaker noodzakelijk om elke paar jaar te verhuizen.”

“Behalve van woonplaats te veranderen, geeft men in Nederland ook meer geld uit aan keukens, bankstellen en andere meubels terwijl deze nog meestal in adequate staat verkeren en nog lang niet aan vervanging toe zijn.”

“Men wordt in Holland onbewust door reclames en woon/klus TV-programma’s gestimuleerd om het geluk als mens te koppelen aan je woonplaats en huis.”

“In dit land word je een gevoel van ontevredenheid aangepraat als je niet meedoet aan verhuizingen, verbouwingen en het kopen van nieuwe spullen bij de bekende woonwarenhuizen voor thuis.”

Het bovenstaande verklaart de Nederlandse criticus en analist Huizinga per mail tegenover GFC Lifestyle.

Hij noemt de Nederlandse denkwijze omtrent wonen een ‘aanslag op het geluk’, omdat een nieuwe woonplek niet altijd zou zorgen voor meer levensplezier. Integendeel zouden er meer stressfactoren bijkomen, onder andere door hogere kosten.

OOK INTERESSANT
Surinamers in Nederland bouwen aan politieke toekomst in Suriname via frequente mediaoptredens

“Ik ken mensen die dagelijks op internet naar nieuwe huizen kijken, ondanks zij recentelijk zijn verhuisd en een torenhoge hypotheek hebben”, vertelt de criticus.

Hij vindt aspecten als voldoende sociale contacten, tijd voor hobby’s en financiële vrijheid veel belangrijkere zaken om naar te streven.