Surinamers in Nederland verdienen nog altijd goed belegde boterham met etensverkoop

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Surinaamse eethuizen en marktventers blijven een florerend onderdeel van de Nederlandse horeca. Ondanks de vele uitdagingen die de sector in de afgelopen jaren heeft ervaren, blijft het verkopen van Surinaamse gerechten een lucratieve onderneming in Nederland.

Volgens recent onderzoek door Jennifer Atmo, redactielid van GFC, zijn Surinaamse eetgelegenheden vaak volgeboekt, wat eens te meer bewijst dat de liefde voor Surinaams eten in Nederland onverminderd aanwezig is.

Jennifer Atmo

Jennifer Atmo

Een uitbater uit Den Haag liet aan GFC weten dat zijn zaak doorgaans volgeboekt is en dat er zelfs sprake is van wachtlijsten tijdens het weekend.

OOK INTERESSANT
Gezinsplanning in tijden van crisis: Een belangrijke overweging

“Het feit dat onze gerechten zo goed lopen, toont aan dat Surinaams eten niet alleen lekker is, maar ook een belangrijk onderdeel vormt van het culturele landschap hier,” aldus de uitbater.

Naast restaurants floreren ook de marktventers die Surinaamse etenswaren aanbieden. Van roti tot bara en van saoto soep tot moksi meti; de verscheidenheid aan gerechten blijft de Nederlandse bevolking trekken.

OOK INTERESSANT
'Afrikaanse toestanden' in Suriname: Eigen waterputten graven door beperkte toegang waterleidingnetwerk

Ondanks de steeds diverser wordende culinaire markt, blijkt er nog steeds een grote vraag te zijn naar authentiek Surinaams eten.

“Het lijkt erop dat de eigenaren van Surinaamse eethuizen nog lang een ‘goed belegde boterham’ zullen verdienen aan hun culinaire vaardigheden,” zegt Jennifer Atmo tot slot.

Foto vrouw artikel ter illustratie.