fbpx

Suriname waarheen?

INGEZONDEN– De Surinaamse samenleving blijft gebukt gaan onder de verscheidene prijsopdrijvingen.

Onder meer: voeding, kleding, huur en benzine zijn allemaal fiks duurder binnen enkele maanden. En het eind is nog niet in zicht.

Het is te verwachten dat met de goedkeuring van de IMF-deal onder anderen de prijzen voor elektriciteit, water en benzine de lucht in zullen schieten. Het spin-off-effect is niet te overzien.

Het aangekondigd rigoureus optreden door de Vliegende Brigade blijft zoals wij al verwacht hadden uit. De handelswijze verschilt niet veel van de Economische Controledienst van het ministerie van Economische Zaken.

De prijsverhogingen hebben grote gevolgen voor grote delen van de samenleving, omdat de lonen niet meestijgen. Hierdoor blijft de koopkracht verder dalen en wordt de gemiddelde Surinamer alleen maar armer.

OOK INTERESSANT
Hindoestaanse verzetsstrijders Mathoora, Ramjanee en Rajgaroo vereeuwigd

Ondanks de geruststellende woorden van de regering dat de financiële en economische crisis onder controle is, blijkt het tegendeel. Er is nog steeds een schaarste aan Amerikaanse dollars en de winkelprijzen blijven nog altijd stijgen.

Da Ai

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..