Suriname riskeert blacklisting als illegale visserij niet wordt aangepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname kan op de zwarte lijst van de Europese Unie (EU) geplaatst worden indien er niet wordt opgetreden tegen de illegale visserij.

Guyaneze vissers gaan met een Surinaamse visvergunning zonder toestemming in Franse wateren.

De Fransen hebben Suriname ook eerder hierop gewezen, zegt Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV).

Suriname was altijd zuinig op de eigen visgronden, en buitenlanders willen nu hier komen vissen aangezien er hier, nog genoeg vis te vangen is.

OOK INTERESSANT
Opmerkelijk prijsverschil tussen Surinaams en Nederlands sinaasappelsap

Deze week werd bekend dat de Franse autoriteiten twee Surinaamse boten die illegaal aan het vissen waren voor de Franse kust heeft aangehouden. Aan boord van de boten ‘Roso’ en ‘Geraldo’ waren enkele tonnen vis en kilometers aan visnetten die in beslag zijn genomen.

De inspanningen om illegale visserij te voorkomen in de Frans-Guyanese wateren wordt voortgezet, zeggen de autoriteiten van ons oosterbuurland.

OOK INTERESSANT
C-47, COL en samenwerkende gezondheidsbonden vragen in brief aan president gewijzigde Wet BTW aan te houden en komen met omnibusvoorstel

De twee illegale vissersvaartuigen zijn op 7 april onderschept voor de kust van Sinnamary, een dorp dat ligt tussen Kourou en Iracoubo.

De boten hadden in totaal 3,5 ton vis, 16 km visnetten en 10 kg zwemblazen. De volledige lading is in beslag genomen.