fbpx

Suriname ondersteunt India’s bod om zetel in Veiligheidsraad

GFC NIEUWSREDACTIE- India’s voorzitterschap van de G20 is een niet te verspillen kans, die ook de weg opent naar de wereldwijde financiële markt.

Zo merkte president Chandrikapersad Santokhi van Suriname op tijdens zijn toespraak op 11 januari bij de Global Investors Summit in Indore, Madhya Pradesh.

Het Surinaamse staatshoofd noemt de G20 een wereldwijd platform om actuele problemen, die de groei van economieën belemmeren, op te lossen.

“Suriname ondersteunt daarom India in zijn bod om een niet-permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad,” aldus president Santokhi, die eraan toevoegt dat de rol van India in de wereld steeds belangrijker en steeds meer erkend wordt.

Hij is ervan overtuigd dat het Aziatische land en premier Narendra Modi als voorzitter van de G20 de wereld de weg zullen wijzen naar een rechtvaardiger en correcter internationaal systeem, zowel vanuit politiek als economisch perspectief.

Verwijzend naar de economische ontwikkelingen in India spreekt Santokhi van een succesverhaal, dat meegenomen moet worden in de veelbelovende toekomst van duurzame ontwikkeling en groei. Hij merkt op dat er een model is afgeleverd dat gedurfd, innovatief en toekomstgericht is.

BEKIJK OOK
OM wil oplossing voor hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo

Met het financiële, economische en vooral maatschappelijke fundament is de basis gelegd voor verbeterde en duurzame economische ontwikkeling. Volgens president Santokhi is duurzame ontwikkeling niet haalbaar zonder een solide partnerschap tussen de publieke en de private sector en zonder gerichte investeringen in de sociale en fysieke infrastructuur.

Santokhi: “Het verbaast me dan ook niet dat India voorzitter is van de G20, welke leiding het heeft overgenomen van een andere opkomende economie, Indonesië.”

Het staatshoofd vult daarbij aan dat het door India gekozen thema: “Eén wereld, één familie en één toekomst” ook genoeg zegt over de ontwikkelingsvisie van het land.