Suriname nog niet zo beroerd als Venezuela waar gemiddeld maandloon $5 is

Armoede bedelaar

OPINIE- Op sociale media circuleren kwaadaardige beweringen dat als de regering onder leiding van Chan Santokhi een tweede termijn krijgt van het kiezersvolk, Suriname hard op weg zou zijn om een tweede Venezuela te worden.

Het lijkt erop dat deze individuen niet volledig op de hoogte zijn van de ernst van de economische situatie in het Zuid-Amerikaanse land.

De problemen in Suriname zijn in de verste verte niet te vergelijken met die in Venezuela, waar een arbeider omgerekend gemiddeld minder dan 5 Amerikaanse dollars per maand verdient – ongeveer gelijk aan 200 Surinaamse dollar.

Het is belangrijk dat we het vermogen behouden om onderscheid te maken tussen constructieve kritiek en ongegronde, alarmistische voorspellingen.

De eerste bevordert de groei en verbetering, terwijl de laatste vaak onnodige paniekreacties binnen onze samenleving veroorzaakt. Het is deze paniek die uiteindelijk niemand ten goede komt, maar slechts een omgeving van angst en onzekerheid creëert.

Vergeleken met de economische chaos en de buitensporige inflatie van Venezuela, heeft Suriname een robuuster en stabieler economisch beleid.

OOK INTERESSANT
Mogelijk mishandeling door agenten? Verdacht overlijden na overbrenging naar politiebureau

We moeten oppassen dat we niet in de val van overdrijving en angstzaaierij trappen, en in plaats daarvan ons concentreren op het werken aan duurzame oplossingen voor onze economische uitdagingen.

Ongegronde speculaties dragen niet bij aan een constructieve dialoog, maar kunnen wel leiden tot negatieve percepties en wantrouwen binnen onze gemeenschap.

Laten we ons richten op feiten en realistische projecties voor onze economische toekomst.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud