fbpx

Suriname heeft USD 26 miljoen achterstallige contributie bij Caricom-organisaties

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname heeft een grote achterstand als het gaat om het betalen van contributies bij de verschillende organisaties in het Caraibisch gebied zegt de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing.

Tijdens de persconferentie hebben de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale samenwerking en minister Parmanand Sewdien ook de stand van zaken besproken over hun reis naar Barbados. Er is nieuw leven ingeblazen in de Brokopondo-overeenkomst die Suriname heeft met Barbados.

De minister van Financiën en Planning heeft aangegeven dat er goed overleg is geweest met enkele instanties, zoals de Caribbean Development Bank en het Caribbean Development Fund (CDF) waar Suriname een contributieachterstand heeft van meer dan USD 4 miljoen.

BEKIJK OOK  Volwaardige participatie van jongeren aan de maatschappij een noodzaak

Als deze schuld voor meer dan de helft is ingelopen kan Suriname van het Fund USD 10 miljoen loskrijgen voor het uitvoeren van verschillende projecten.

“We hebben reeds USD 500.000 voldaan aan contributies en moeten nog USD 1.7 miljoen inlopen”, geeft Achaibersing aan.

Het inlopen van de contributieachterstanden is volgens Achaibersing een grote prioriteit voor deze regering, omdat Suriname een imago heeft op te poetsen. Vooral met het oog op het voorzitterschap van de Caricom dat Suriname straks zal overnemen.