fbpx

Suriname en Panama bespreken versterking samenwerking

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft zich samen met de minister van Buitenlandse Zaken van Panama, Janaina Tewaney, gebogen over het verdiepen van de samenwerking tussen beide landen.

Tijdens het gesprek op 8 januari is er voornamelijk ingegaan op hoe de handelsbetrekkingen versterkt kunnen worden. Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Er is gesproken over toerisme en visa regeling. “Op dit moment is het moeilijk voor Surinamers om zonder een Amerikaans visum richting Panama te gaan”, aldus de bewindsman.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

Hij zegt vervolgens dat de belofte is gedaan door Panama om aan dit vraagstuk te werken. Volgens de minister zal dat ook helpen met het bevorderen van toerisme en het zakendoen.

De BIBIS-minister zegt verder dat er met Panama gesproken is over een samenwerking op het gebied van politietrainingen. “Ze hebben een sterk politietraining apparaat. Wij zullen dus heel snel met het ministerie van Justitie en Politie nagaan hoe en waaraan er invulling gegeven kan worden,” stelt Ramdin.