Surinaamse president zinspeelt op vervroegde verkiezingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De regeringscoalitiepartij VHP, waar de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi voorzitter van is, maakt zich al klaar voor de verkiezingen van 25 mei 2025 of zelf eerder.

Dat zei Santokhi maandag in Nederland waar hij met een aantal ministers van zijn kabinet vertoeft. Het is het eerste werkbezoek van Santokhi aan Nederland.

Santokhi: “We zijn al begonnen met landelijke infosessies. Paramaribo is al aan de beurt geweest, Wanica volgt als ik terug ben. Uiterlijk eind oktober moeten we alle districten aangedaan hebben. De opdracht is nu om alle structuren te her-bemensen. Ook de structuren van VHP-Nederland moeten dat doen”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 5 dingen die je nooit aan je man of vriend moet vertellen als je wilt dat de relatie goed gaat

“VHP moet weer wakker worden in Nederland. De Orange Movement moet terug. De olifant moet wakker worden. De partij moet zichtbaar zijn, in diversiteit en multi-etniciteit.”

“Bij de vorige verkiezingen vroegen we om 28 zetels, maar heel wat mensen begrepen toen niet waarom we dat vroegen. Nu pas begrijpen ze waarom”.

“Bij de verkiezingen van 2025 gaan we niet meer vragen naar 28 zetels, maar naar 28 en meer als u van Suriname een prachtig en welvarend land wil maken,” aldus de voorzitter van de VHP.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten