Surinaamse president moet lef hebben om live vragen van kritische journalist uit Nederland te beantwoorden

Marielle Tweebeeke

INGEZONDEN-   Het zou voor de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, een moedige stap zijn om zich voor minimaal een uur live op radio, televisie of sociale media te laten bevragen door gerenommeerde Nederlandse journalisten.

De huidige wijze waarop persconferenties worden gehouden, laat te wensen over.

Het is evident dat lokale journalisten moeite hebben met het kritisch bevragen van het staatshoofd, waardoor hij niet voldoende wordt geconfronteerd met de prangende vragen en problemen die leven binnen de samenleving.

Er zijn talrijke urgente kwesties die een diepgaand antwoord verdienen. Het is onthutsend om te zien hoe gemakkelijk zowel president Santokhi als vicepresident Ronnie Brunswijk ontwijkend kunnen antwoorden.

De overtuiging leeft dat deze politieke leiders nauwelijks ruimte zouden hebben om te ontwijken als ze grondig geïnterviewd zouden worden door ervaren journalisten die zich niet gemakkelijk laten afschepen.

Laat een gerenommeerd interviewster, zoals Mariëlle Tweebeeke (foto) uit Nederland, zich goed voorbereiden en de gelegenheid krijgen om de Surinaamse leiders op een professionele manier te interviewen.

OOK INTERESSANT
Schandalige voortdurende wateroverlast in buurten - Waar blijft het beleid van de regering?

Het is te verwachten dat zowel de president als de vicepresident dan pas echt aan de tand gevoeld zullen worden en hard onderuit gaan.

Foto: Roel Wijnants

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud