fbpx

Surinaamse oma die weigert zoon die niet geprikt is tijdens kerstetentje te ontvangen wordt belachelijk gemaakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een grootmoeder die woont in het Surinaamse district Commewijne en weigert komende zaterdag, 1e kerstdag, haar zoon te ontvangen in het kader van een kerstetentje omdat hij nog niet is geprikt, wordt via sociale media belachelijk gemaakt.

Haar dochter en een andere zoon die wel zijn ingeënt mogen wel samen op bezoek bij de oude weduwe.

Een familielid vertelt aan GFC Nieuws dat haar jongste zoon weigert zich te laten prikken. Zijn moeder zou hem daarom al vaker onder druk hebben gezet om dat toch te doen.

Volgens informatie zijn dit jaar drie personen met wie de vrouw heel goed bevriend was overleden aan de gevolgen van het C-virus.

Na de dood van de laatste enkele maanden geleden zit de schrik er bij de vrouw goed in en weigert ze nog in nauw contact te zijn met prikweigeraars. Deze zijn ook niet meer welkom bij haar thuis.

BEKIJK OOK
Politie over inbeslagname houwer en gasbuks bij leerlingen STS-2

Haar houding heeft gezorgd voor een fikse familieruzie.

De echtgenote van haar zoon, haar schoondochter, heeft de moeder via een Whatsappgroep van de familie belachelijk gemaakt en haar onder meer omschreven als een “oude bange gekke vrouw”.

Jennifer Atmo van het KIVC zegt aan GFC dat het gedrag van de schoondochter afkeurenswaardig is.

“Als deze weduwe haar zoon niet aan tafel wil hebben tijdens de kerst is dat haar goed recht. De familie dient dat te respecteren”, aldus Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief.

Het VrouwenCollectief wijst erop dat deze dame niet de enige is die extra voorzichtig is. Er zijn volgens het KIVC genoeg ouderen en ook jongeren die zeer ver gaan om zichzelf te beschermen.