Surinaamse ministers rijden in duurdere auto’s dan Nederlandse koning en ministers

INGEZONDEN Suriname verkeert in economische malaise en het volk wordt dagelijks geconfronteerd met prijsstijgingen, wisselkoersverhogingen en enorme armoede.

Van Surinamers wordt  haast dagelijks gevraagd om de broekriem steeds strakker aan te halen. Er moet volgens de regering geduld betracht worden, want er zullen betere tijden aanbreken. Dat zelfde liedje wordt echter al tientallen jaren voor ons afgedraaid.

Een groot deel van onze samenleving is al afgepeigerd door toedoen van deze valse deuntjes en heeft er helemaal geen geloof meer in.

En je kunt hen beslist niet kwalijk nemen, immers wij zijn al te lang voor de gek gehouden. Politici in Suriname nemen te vaak een loopje met onze intelligentie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Levensgevaarlijke ‘zwarte schimmelinfecties’ nemen toe bij genezen COVID- patiënten

Om het vertrouwen te herstellen zouden coalitiepolitici het goede voorbeeld moeten geven door de bezuinigingen ook te laten gelden voor zichzelf. Als er geen geld beschikbaar is voor het volk, dan zou dat ook van toepassing moeten zijn op alle politici.

Maar frappant genoeg was er na DNA- verkiezingen van 2020  hiervan niets te merken. Van bezuinigingen die politici raakten was er nooit sprake. Integendeel was er wel voldoende geld om onnodig peperdure auto’s te kopen voor ministers en andere politici in Suriname.

Er zijn honderden gloednieuwe peperdure voertuigen aangeschaft waarvoor in totaal miljoenen Amerikaanse dollars zijn neergeteld.

Geld van de Surinaamse gemeenschap.

Het wrange is dat nu blijkt dat Surinaamse ministers en zogenaamde politieke topfiguren, die nauwelijks iets uitvoeren, in grotere, luxere en veel duurdere voertuigen worden gereden dan de Nederlandse Koning, Koningin en ministers. En dan heb ik de geldverslindende en overbodige andersoortige privileges nog niet eens aangehaald.

In een rijk land als Nederland is men zich er beter van bewust dat eenvoud de mens siert.  De Nederlandse premier Mark Rutte gaat zelfs vaak met zijn fiets, door weer en wind, naar het werk en besprekingen.

Er zijn daar talrijke politici en Tweede Kamerleden die met de trein, bus of fiets naar hun werk gaan. De voormalige Nederlandse minister van Medische Zorg en Sport Bruno Bruins ging zelfs lopend van huis naar zijn kantoor.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Als Suriname de Nederlandse standaard in de politiek zou gebruiken zou een ieder moeten bedanken

Nederlandse politici hoeven geen show op te voeren voor anderen door, als in Suriname, in peperdure wagens met sirenes en zwaailichten, en onnodig veel volgauto’s door de straten van hun werkstad Den Haag te rijden.

Politici daar hebben geen minderwaardigheidscomplex en zoeken niet op die manier compensatie en persoonlijke aandacht.

Het volk van Suriname wordt eenvoudigweg financieel uitgemolken en coalitiepolitici die leven verder in weelde. U mag nog blijven geloven in leuke verhalen van de politici in dit land! Ik doe in ieder geval niet meer mee!

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

 

Overige berichten