Surinaamse meisjes en vrouwen met kroes haar mogen zich niet schamen, kroes haar is ook mooi

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Surinaamse jonge meisjes, maar ook jongetjes en volwassen vrouwen en mannen zouden zich geen moment hoeven te schamen of storen aan het feit dat ze kroes haar hebben.

Kroes haar wordt juist door veel personen gewaardeerd en heeft zo ook zijn eigen charmes en voordelen. Kroesharige vrouwen en mannen zijn niet minder aantrekkelijk dan gladharige mensen.

Het KIVC reageert zo op een Amerikaans onderzoek dat is uitgevoerd door de afdeling Psychologie van de Arizona State University (ASU).

OOK INTERESSANT
Vrouw uit Paramaribo onder druk gezet om man te vertellen dat hij niet de vader is van haar dochter

Daaruit blijkt dat jonge meisjes van negroïde afkomst vaak helemaal niet tevreden zijn met hun natuurlijke haar en emotionele schade ervan ondervinden.

GFC Nieuws berichtte eerder hierover.

Onder meer plagen en ongewenst aanraken van haar zijn slechts enkele van de negatieve ervaringen die zwarte meisjes doormaken vanwege hun haar.

Volgens de Amerikaanse researchers hebben zelfs kinderen van 10 jaar aangegeven niet blij te zijn met hun haar.

“Wij hopen dat kroes haar in Suriname veel meer is geaccepteerd en wordt gewaardeerd in vergelijking met de Verenigde Staten van Amerika”.

OOK INTERESSANT
Waarschuwing voor Nederlandse mannen: wees alert bij online contact met vrouwen uit Suriname

“Het zou erg te betreuren zijn indien er ook in dit land mensen zijn die emotioneel beschadigd zijn omdat ze kroes haar hebben”.

“Kroes haar is ook mooi en geen mens hoeft daarmee problemen te hebben. Wees trots op jezelf, om wie je bent en verloochen je eigen afkomst niet”, aldus het KIVC.

Foto ter illustratie.