fbpx

Surinaamse jongedame uit Amsterdam mag urn met het as van lievelingsoma niet in huis houden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Nederlandse dame van Surinaamse origine die woont in Amsterdam heeft binnen een Whatsappgroep van haar vrienden en vriendinnen een opmerkelijk relaas geplaatst.

Volgens de jonge vrouw heeft ze een hoogoplopende ruzie gekregen met haar Nederlandse vriend omdat hij weigert toe te laten dat een urn met daarin het as van haar oma voortaan bij hen thuis wordt bewaard.

Zij had een erg hechte band met de overledene.

Haar geliefde zou principiële bezwaren hebben en er een oncomfortabel gevoel van krijgen.

In het ongewoon groepsbericht vraagt ze of ze begrip moet opbrengen voor het standpunt van haar levenspartner en of er mogelijk sprake is van een ruzie die ontstaan vanwege culturele achtergrondverschillen tussen Surinamers en Nederlanders.

BEKIJK OOK
Vrouwen fantaseren regelmatig over hun ex tijdens geslachtsgemeenschap met huidige vriend

De meeste reageerders waren het volstrekt eens met de vriend en gaan er niet vanuit dat een cultuurverschil de beweegreden is.

“Ik woon al jaren in Nederland maar heb nog steeds mijn Surinaamse denkwijze behouden. Maar toch ben ik het helemaal eens met je vriend”.

“Als mijn vrouw met een urn met het as van een overleden familielid van haar thuis zou komen dan zou ook ik dat niet accepteren. Ik zou er de kriebels van krijgen”, was één van de responsen die veel bijval kreeg.