Surinaamse alleenwonende grootmoeder in Nederland: ‘Niemand belt me meer, ik ben zo eenzaam’

vrouw oud oma grootmoeder senior handen eenzaam verdriet

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaamse oma uit het Zuid-Hollandse Zoetermeer die naar eigen zeggen enorm eenzaam is, beweert geen telefoontjes meer te ontvangen van haar familieleden.

De tachtiger liet al eerder weten alleen ‘gebruikt’ te worden als oppas voor haar kleinkinderen. Lees hier meer daarover: Surinaamse alleenwonende oma verdrietig: ‘ik word alleen gebruikt als oppas voor mijn kleinkinderen’

Ze gaf toen al aan dat er soms dagenlang voorbij gingen zonder dat ze werd gebeld.

GFC Lifestyle verneemt dat de senior nu ‘helemaal niet meer’ wordt gecontact door haar naasten.

“Ik voel me in de steek gelaten. Zonder contact met mijn familie en kinderen kan ik niet leven,” beklaagde ze.

“Ik mis de kleine dingen, zoals een simpel gesprek of een lach aan de telefoon. Zelfs op feestdagen lijkt iedereen te druk. Het voelt alsof ik vergeten ben,” jammerde de oude dame.

Een social worker die geraadpleegd is door GFC heeft benadrukt hoe gevoelig en belangrijk dit onderwerp is.

OOK INTERESSANT
Man geeft schuld van pijnlijke relatiebreuk aan president Santokhi: 'Ik zal hem nooit vergeven'

“Het is essentieel te beseffen hoeveel onze senioren nodig hebben op het gebied van liefde, gezelschap en waardering. Het is van groot belang dat we de offers herinneren die zij in het verleden voor ons hebben gebracht,” zei de deskundige.

Foto ter illustratie.