Surinaams Rode Kruis participeert aan 22e Inter-Amerikaanse conferentie

conferen

GFC NIEUWSREDACTIE- Van 5 tot 8 juni vindt de 22e Inter-Amerikaanse Conferentie (IAC) met als thema “Leiderschap en duurzaamheid: lokale oplossingen voor mondiale uitdagingen” plaats op de Bahama’s.

De IAC, die om de vier jaar wordt gehouden, is een gelegenheid voor Rode Kruisverenigingen in de Amerika’s en andere leden van het netwerk van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC), om samen te komen en gemeenschappelijke humanitaire zorgen en uitdagingen te bespreken.

Ook moet men het met elkaar eens worden over gemeenschappelijke strategieën voor het werk van het Rode Kruis in de regio voor de komende vier jaar.

De conferentie van dit jaar zal ingaan op de belangrijkste thematische gebieden van onder meer klimaat- en milieucrises, migratie en identiteit, groeiende hiaten in gezondheid en welzijn, en andere onderwerpen.

De conferentie zal ook worden bijgewoond door Francesco Rocca, president, en Jagan Chaagain, secretaris-generaal van de IFRC. Nationale, regionale en wereldwijde Rode Kruis-leiders zijn dan aanwezig.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

Ook de leiding van het Surinaamse Rode Kruis zal aanwezig zijn en participeren aan deze internationale conferentie.

Over de IFRC

IFRC is ’s werelds grootste humanitaire netwerk van 192 nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen die zich inzetten om levens te redden, veerkracht van gemeenschappen op te bouwen, lokalisatie te versterken en waardigheid over de hele wereld te bevorderen.