fbpx

Studenten Natin, Havo en STS 2 tijdens vrije lesuren betrapt op gebruik alcohol en drugs

GFC NIEUWSREDACTIE- De buurtmanagers van het ressort Uitvlugt (Suriname) kregen vanmorgen een melding dat er aan de Ramsoedhweg in het ressort een concentratie van leerlingen van de omliggende scholen (Natin, Havo en STS 2) zich ter plaatse bevonden.

De buurtmanagers bijgestaan door leden van het surveillanceteam Duisburglaan troffen tijdens controle leerlingen aan die bezig waren met overtollig alcohol gebruik, hazardspelen alsook drugs.

Bij het zien van de politie lukte het enkelen om via een vluchtroute de plaats onopgemerkt te verlaten.

De wetsdienaren troffen ook enkele bromfietsen aan waarvan er geen bescheiden getoond konden worden. Deze bromfietsen werden door een sleepbedrijf weggesleept naar de berging en zullen worden afgestaan aan de rechtmatige eigenaren, wanneer zij de bescheiden kunnen overleggen.

BEKIJK OOK
Santokhi bezoekt locatie plantenkassenproject Nickerie

De politie doet wederom een beroep op de schoolleiding om andere maatregelen te treffen wanneer scholieren vrije lesuren hebben, aangezien het gebleken is dat zij van de vrije lesuren gebruik maken en ertoe overgaan tot het plegen van strafbare handelingen.

Ook de ouders en of verzorgers worden gevraagd om tot hun kroost te blijven praten en hen te wijzen op de gevaren die er allemaal zijn of waarmee zij geconfronteerd kunnen worden.