fbpx

Strak in de ogen aankijken en woordenwisseling tussen twee tienermeisjes oorzaak steekpartij

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Rijsdijk in Para (Suriname) heeft dinsdag de 17-jarige scholiere Dayenne K. voor zware mishandeling aangehouden.

Na een melding van een steekpartij op een school in het ressort, waarbij het slachtoffer voor medische behandeling was afgevoerd naar de RGD-poli van Zanderij, deden de wetsdienaren voornoemde poli aan.

Daar aangekomen troffen zij het slachtoffer Rochelle aan die voor verdere medische behandeling met de ambulance van de poli werd overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hierna deden zij de desbetreffende school aan, alwaar de verdachte Dayenne in de boeien werd geslagen. Het scherp voorwerp is aangetroffen en hangende het onderzoek in beslag genomen.

Volgens het voorlopig onderzoek kennen de twee scholieren die op dezelfde school zitten elkaar niet. Zij kwamen elkaar de vorige week op het schoolterrein tegen, waarbij Dayenne de mening is toegedaan dat Rochelle haar strak in haar ogen heeft aangekeken.

BEKIJK OOK
Moeder en drie kinderen lopen brandverwondingen op bij woningbrand

Ze liet het voor wat het was, maar de twee scholieren kwamen elkaar op 25 oktober bij het toilet tegen, waarbij zij bijna op elkaar inliepen. Bij die gelegenheid deed Rochelle een uitspraak naar haar richting toe. Ze liep verder naar haar klas voor het maken van haar repetitie, maar de uitspraak hield haar bezig.

In de pauze liep ze naar Rochelle en vroeg haar om rekenschap. Er ontstond een worsteling tussen de twee tieners, waarbij Dayenne haar tegenstander met een scherp voorwerp steekverwondingen heeft toegebracht. Zij werden door andere leerlingen en leerkrachten uit elkaar gehaald en kon erger worden voorkomen.

De verdachte werd voorgeleid en door de politie in verzekering gesteld.

Gelet op de jeugdige leeftijd van Dayenne is de zaak overgedragen aan de afdeling Jeugd Zaken en is de verdachte ingesloten in het Jeugddoorgangscentrum te Opa Doeli.