Stopzetting monetaire financiering geformaliseerd

GFC NIEUWSREDACTIE – Vandaag tekenden governor Maurice Roemer van de Centrale Bank van Suriname en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning een Memorandum of Understanding (MoU), waarin zij vastleggen dat er geen monetaire financiering meer zal plaatsvinden.

Deze verklaring is een belangrijke stap in de wederopbouw van goed financieel en monetair bestuur in ons land.

Na het aantreden van de regering in juli 2020 werden niet alleen de leningen stopgezet, maar is ook direct een halt toegeroepen aan de monetaire financiering.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen lopen zeer groot gevaar wanneer ze omgaan met gewiekste vrouwen

Dat beleid heeft mede geholpen om de koersen en de inflatie onder controle te brengen. Door de ondertekening van de MoU is dat beleid nu geformaliseerd.

In het recente verleden is er op ruime schaal monetair gefinancierd; hierdoor werden op onverantwoorde wijze en ongedekt grote hoeveelheden SRD’s in de gemeenschap gepompt. Dat leidde direct tot prijs- en koersstijgingen en grote economische instabiliteit.

De gemeenschap heeft daar veel ellende van ondervonden. Monetaire financiering mag niet meer plaatsvinden, laat het ministerie optekenen.

De MoU zal in binnen- en buitenland het vertrouwen in de economie en in het bestuur van het land verder helpen verbeteren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten