Man aangehouden voor misbruik 13-jarig meisje in bosschage

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname hebben op 2 januari de 32-jarige Randy J. in Para opgespoord en aangehouden.

Deze man wordt ervan verdacht zich op 20 december van het afgelopen jaar schuldig te hebben gemaakt aan seksueel misbruik van een 13-jarig meisje in een bosschage aan de Tillystraat.

Volgens het voorlopig onderzoek ging Randy samen met het meisje naar een fastfoodrestaurant aan de van Idsingastraat voor het kopen van voeding. Hierna stapten zij in een taxi met de bedoeling naar huis te gaan.

Op de hoek van de Tillystraat stapte de verdachte samen met het meisje uit, aangezien hij vond dat het gemakkelijker was om lopend de woning te bereiken.

Toen zij een bosschage dichtbij waren genaderd, greep hij het meisje vast en sleurde haar mee naar het bos. Aldaar maakte hij zich schuldig aan het strafbaar feit.

Na de daad ging hij een andere richting op, terwijl het slachtoffertje naar huis ging en het gebeuren kenbaar maakte aan haar huisgenoten. Hierna werd er aangifte gedaan bij het politiebureau Munder.

Bij de voorgeleiding heeft de verdachte een volmondige bekentenis afgelegd en werd hij in verzekering gesteld.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.