fbpx

Stichting Tien Tot Zestien ondersteunt Onderwijs Jeugd in detentie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Stichting Tien Tot Zestien heeft een schenking gedaan aan het Jeugdoorgangscentrum Opa Doeli in Suriname.

De stichting heeft 10 tablets, 5 laptops en een beamer gedoneerd. Met deze schenking wil de stichting gelet op het belang van afstandsonderwijs, door de veranderingen in de wereld alsook het bijbenen van de nieuwe technologie, het onderwijsproces in Opa Doeli ondersteunen. De overdracht van de goederen heeft op woensdag 27 december plaatsgevonden.

John van der Zijde van Stichting Probitas, die een samenwerking heeft met Stichting Tien Tot Zestien, heeft namens de stichtingen de overhandiging van de goederen gedaan. Onderdirecteur Algemeen Beheer van het ministerie van Justitie en Politie, Paul van Dun, heeft namens de minister de goederen in ontvangst genomen.

Hij overhandigde deze vervolgens aan de coördinator van Opa Doeli, Danielle Beeldsnijder. De stichting zal zich verder inzetten om een ICT-lokaal voor de jeugdige delinquenten in te richten en zullen de betrokken docenten een bijscholingscursus van de organisatie krijgen.

BEKIJK OOK
Ramdin: ‘Onderlinge afhankelijkheid verplicht samenwerking voor mondiale oplossingen’

Louis Hilgers is de oprichter van Stichting Tien Tot Zestien. De stichting is ontstaan vanuit stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal. Het betreft een particulier initiatief en richt zich in principe op educatie bij de 10 tot 16 jarigen. De projecten worden op basis van fondsenwerving uitgevoerd.

Bij de overhandiging was ook beleidsadviseur Georgetine Acton, “de motor achter Opa Doeli”, aanwezig. Het ministerie van Justitie en Politie is de stichting zeer erkentelijk voor de geste en zal de goederen inzetten voor het doel waarvoor ze zijn geschonken.