fbpx

Stichting 8 December 1982: mishandeling journalist afschuwelijke misdaad tegen de persoon en gruwelijke schending vrije meningsuiting

GFC NIEUWSREDACTIE- Op dinsdag 14 december werd de DWT-journalist Jason Pinas mishandeld door lijfwachten van de Surinaamse vicepresident Brunswijk die aanleiding gaf hiertoe.

Het is voor de Stichting 8 December 1982 een onverkwikkelijke zaak dat veiligheidsmannen van de vicepresident van ons land zich tegenover een journalist zo gewelddadig opstellen.

“Jason Pinas heeft een reputatie opgebouwd van een kritische journalist, die onomwonden vragen stelt aan zij die verantwoording aan het volk verplicht zijn af te leggen,” zegt de stichting.

BEKIJK OOK  MEER GFC NIEUWS: Moeder van 5 kinderen in Paramaribo heeft spijt: ik moest nooit kinderen op de wereld zetten

De Stichting 8 December 1982 noemt de een afschuwelijke misdaad tegenover de persoon en een gruwelijke schending van de vrije meningsuiting”.

BEKIJK OOK
Surinam Airways sluit fysieke verkoopkantoren te Curaçao en Guyana stelt GSA’s aan voor verkoopgebieden Regionale destinaties

Een vrije en degelijke pers zijn essentieel voor een goed functionerende democratie. Zonder vrije media kan de bevolking geen geïnformeerde keuze maken bij verkiezingen, kan ze niet toezien op de politieke besluitvorming en is het onmogelijk om een rol te spelen op het openbare forum. Het is van groot belang dat de daders snel worden geïdentificeerd en voor het gerecht worden gebracht.

De Stichting 8 December 1982 roept de president op dit gedrag tegen over ‘het geweten van het volk’ ten strengste af te keuren en namens de regering haar verontschuldigingen aan de vereniging van journalisten in het bijzondere en het Surinaamse volk als geheel aan te bieden voor dit incident.