Ruim SRD 450.000 goedgekeurd voor training boeren binnenland voor productieverhoging

 GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in Suriname heeft tijdens de regeringsraadsvergadering van 20 oktober een voorstel ingediend voor de training van landbouwers in het binnenland die aan cassaventeelt doen.

Dit voorstel is onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk goedgekeurd en wordt een bedrag van SRD 239.000 ter beschikking gesteld.

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland, welke onder ROS valt, ondersteunt het agrarisch gebeuren in het binnenland, door projecten te ontwikkelen voor het systematisch verbeteren van teelmethoden en capaciteitsversterking.

In het kader van dit laatste en de verhoogde knolgewassenproductie zijn bij veldoriëntaties potentiële telers geïdentificeerd. Zij zullen getraind worden in hygiëne en GAP ter verhoging van de productie. Kwaliteit, veiligheid en continuïteit zullen in dit kader ook worden meegenomen.

Naast cassavetelers zullen ook agrariërs die aan pindateelt doen getraind worden. Voor dit project is een bedrag van SRD 205.000 goedgekeurd. Ook de verwerkers van pinda zullen worden getraind in foodprocessing, foodtechnology en hygiëne.

Telers in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini zullen getraind worden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.