fbpx

SPWE en Bureau Gemeenschapsprojecten richten zich op micro-ondernemers met een beperking

GFC NIEUWSREDACTIE- De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en het Bureau voor Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning in Suriname zijn een samenwerking aangegaan betrekking op een project dat gericht is op het trainen en begeleiden van personen met een beperking tot micro-ondernemers.

Het project heet ”Ondersteuning zelfredzaamheid onder mensen met een beperking”. Dit project zal het financieel mogelijk maken dat de beoogde doelgroep met een minimale inbreng zich kan laten trainen en begeleiden door de SPWE.

Voor het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), vormen personen met een beperking een speciale doelgroep van het beleid. In het kader van het werkgelegenheidsbeleid en daarbij het bevorderen van zelfredzaamheid, doet het ministerie en zijn werkarmen, waaronder de SPWE, er alles aan om voort te gaan met landelijke trainingen en begeleiding van deze doelgroep.

Afgezien van het streven om personen met een beperking zelfredzaam te maken, tracht het ministerie hiermee tegelijkertijd deze groep te halen uit de sociale isolatie.

In het kader van het derde Decent Work Country Programma, zal er ook aandacht worden besteed aan de groep personen met een beperking.

Het door de SPWE aangaan van de samenwerking met het Bureau voor Gemeenschapsprojecten, gericht op deze doelgroep, moet in dit licht worden bezien.

De SPWE heeft eerder en wel in de periode 2019-2022 het project “micro-ondernemerschap voor mens met een beperking’ binnen het BNTF 9 programma succesvol uitgevoerd.

Afgezien van de ondernemerschapstrainingen en de begeleiding, hebben bepaalde ondernemers in dit verband een starterspakket gekregen als aanmoediging om daadwerkelijk een aanvang te maken met hun micro-onderneming wat ook is gebeurd.

De samenwerking met het Bureau voor Gemeenschapsprojecten, maakt het mogelijk voor de SPWE om voort te gaan met de doelgroep.