fbpx

Sportzaken belooft nakomen afspraken waardering zwemlegende Anthony Nesty

GFC NIEUWSREDACTIE- De Anthony Nesty Stichting (ANS) in Suriname is deze week op kennismakingsbezoek geweest bij directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw.

Anthony Conrad Nesty is een Surinaams voormalig zwemmer. Hij groeide in 1988 op slag uit tot een Surinaamse volksheld door bij de Olympische Spelen in Seoel de gouden medaille te winnen op de 100 meter vlinderslag.

Tijdens het gesprek is van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen Sportzaken en Anthony Nesty via ANS.

De ANS werd tijdens deze meeting breedvoerig geïnformeerd door de directeur met betrekking tot de veranderde beleidsinzichten op dit gebied.

De volgende beleidsgebieden van het directoraat Sportzaken zijn aan de orde gekomen: topsportbeleid, decentralisatie en sportbeleid per sport, dat nog op gang moet komen.

De ANS is zeer ingenomen met de veranderde sportbeleidsinzichten en in het ambassadeurschap van Anthony Nesty voor Suriname en het traject welke de stichting voornemens is tot het vastleggen van Nesty zijn sport- en maatschappelijke prestaties.

BEKIJK OOK  Covid-19: ziekenhuizen in alert fase

In dit kader heeft de directeur Sportzaken een gedenkboek ontvangen getiteld Anthony Nesty de Surinaamse Zwemlegende.

De directeur is ingegaan op enkele brandende zaken, waaronder de stand van zaken met betrekking tot de waardering van Anthony Nesty vanuit de overheid. Dit zal vanuit het ministerie van Buitenlandse zaken Internationale Business en Internationale Samenwerking(BIBIS) nagetrokken worden gezien er documentatie en vastleggingen zijn qua zijn benoeming tot Goodwill Ambassador van Suriname.

De ANS zou het bijzonder op prijs stellen dat eerdere beloften, gedaan door de overheid, nu eindelijk in orde kunnen komen, zodat zij samen verder kunnen met deze sportlegende.

Sportzaken wil Nesty alsook zijn zus Pauline betrekken bij beleidszaken aangaande sportdiplomatie om te voorkomen dat niet dezelfde fouten worden gemaakt.