fbpx

Spoedoverleg over veiligheid op scholen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie heeft in de vakantieperiode klachten vanuit de samenleving ontvangen over ontoelaatbare en of strafbare gedragingen die voor, tijdens en na schooluren plaatsvinden.

Ouders, studenten en externe actoren hebben hun bezorgdheid geuit over een aantal zaken, waardoor er op 5 januari er een spoedoverleg is geweest met korpschef Ruben Kensen, de landelijke coördinator buurtmanagement, Henry Kia, en de woordvoerder van de politie, Milton Bisschop.

De instructies zijn duidelijk en zal er in samenwerking met de schoolleiders repressief en preventief worden opgetreden. Tegen orde verstoorders en criminelen die de scholen onveilig maken, zal er ook worden opgetreden.

BEKIJK OOK
EZ verleent geen ontheffing meer voor auto’s onder bouwjaar 2014

Er komt een gedegen plan van aanpak en met betrekking tot voorlichting op de scholen is de afdeling Voorlichting Jeugdzaken belast.

Aan de ouders en of verzorgers van de studenten wordt gevraagd om met uw kinderen te blijven praten en steeds de schooltassen van uw kroost te controleren, zodat u ook een gerust hart kan hebben. Bij constatering van ongeregeldheden kunt u heel veel voorkomen door tijdig aan de bel te trekken.