fbpx

Frisdranken mogen in prijs omhoog: SRD 150,- per flesje

INGEZONDEN- Toen ik onlangs een app- bericht van een goede vriendin van mij kreeg waarin ze klaagde dat de prijzen van frisdranken in Suriname voor de zoveelste keer omhoog zijn gegaan, kon ik niet anders dan mijn hoofd lachend schudden.

Het eerste wat in mij opkwam is dat de prijzen van deze zeer ongezonde dranken wat mij betreft niet hoog genoeg kunnen stijgen.

Dat mensen zich zo eraan ergeren dat deze rotzooi duurder wordt is onbegrijpelijk.

Deze dranken zijn in dit land zelfs zo belangrijk, dat diverse media bij elke prijsverhoging hierover uitgebreid berichten. Het nieuws wordt zo gebracht, alsof het een nadeel is voor onze samenleving.

Een ieder met het vermogen om te begrijpen dat 1 plus 1 in totaal 2 is, weet dat het drinken van deze rommel alleen maar diabetes en nog tal van andere ernstige ziekten met zich kan meebrengen.

BEKIJK OOK
Grondrechten mogelijk in gevaar: COVID-19 niet-gevaccineerden worden over de hele wereld zwaar gediscrimineerd

Als beoefenaar van de bokssport en voorstander van gezonde voeding en drank weet ik dat als geen ander.

Mensen met gezond verstand zouden daarom bij elke prijsverhoging van frisdranken een gat in de lucht moeten springen.

Wat mij betreft wordt een klein flesje van dit verderfelijk spul desnoods voor SRD 150,- verkocht. Hoe moeilijker het wordt gemaakt om deze troep te kopen, des te beter.

Het zal de gezondheid van een heleboel mensen: kinderen, volwassenen en bejaarden zeer zeker ten goede komen en hen bovendien laten wennen om gewoon water te drinken.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud