Sociale mediagebruikers hebben een nieuwe aandoening ontwikkeld: ‘Smartphone Pink’

GFC NIEUWSREDACTIE- Hoewel (nog) niet erkend als een officiële medische aandoening, merkt een groeiend aantal smartphonegebruikers dat ze een deuk of buiging in hun pinkvinger beginnen te ontwikkelen, en ze zijn ervan overtuigd dat het wordt veroorzaakt door de manier waarop ze hun telefoons vasthouden.

Apotheker Pareena Patel uit het VK vertelt dat er geen klinisch bewijs is over wat de aandoening is, of dat deze daadwerkelijk bestaat, maar zei dat het kan worden veroorzaakt door de spanning van het constant vasthouden van een apparaat.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geïmplanteerd apparaat stimuleert hersenen patiënt en behandelt ernstige depressie

Ze legde uit: “Smartphone pink is een fenomeen waarvan wordt gedacht dat het wordt veroorzaakt door frequent smartphonegebruik.

Mensen krijgen een deuk in hun pink doordat ze veelvuldig hun smartphone vasthouden.”

“Hoewel er nog geen klinisch bewijs is om te suggereren dat smartphones onze pink specifiek kunnen beschadigen, noch is dit een officiële medische aandoening of term, zijn er redenen om aan te nemen dat overmatig telefoongebruik onze spierfunctie kan beïnvloeden en onze gewrichten kan beschadigen, met name in het duim- en polsgebied.

“We weten bijvoorbeeld dat repetitive strain injury (RSI) een veel voorkomende aandoening is die de spieren en zenuwen aantast als ze te veel worden gebruikt of onderhevig zijn aan frequente repetitieve bewegingen.”

Hoe dan ook, volgens Patel is het niet ‘smartphone pinky’ waar je je zorgen over wilt maken.

Het echte probleem in haar ogen is het krijgen van repetitive strain injury door het vasthouden van je telefoon.

Foto: Alamy

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER