Smerige ondernemers hebben geen respect voor hun klanten

INGEZONDEN– Winkeliers die smerige rekken, freezers, kasten en mandjes, vervallen producten en ongedierte in hun zaak hebben, hebben geen respect voor hun klanten.

Het sluiten van winkels, supermarkten, slagerijen en bakkerijen gebeurt haast dagelijks, maar helaas komt er geen verandering.

Vanwege de coulante houding van de overheid en de minder harde maatregelen en boetes blijven deze ondernemers de vergunningsvoorwaarden vertrappen en brengen zo de gezondheid van klanten in gevaar.

Naast de vele kleine ondernemingen gaat het vaak ook om filialen van grote ketens, maar de namen worden echter niet gepubliceerd.

Milieu-inspecteurs treffen naast ongedierte en hun uitwerpselen onder meer ook bederfelijke en mogelijk met ‘poepbacterie’ E-coli en salmonella besmette producten aan. In één winkel lagen bijvoorbeeld karkassen en uitwerpselen van ratten. Een andere winkel verkocht nootjes die waren doordrenkt met urine van ratten.

Sommige supermarkten hebben een serieuze muizen,- en rattenplaag, de wijze waarop vlees wordt opgeslagen is verkeerd en ook de plaats waar het voedsel wordt voorbereid laat veelal te wensen over. De aanwezigheid van ratten, muizen, vliegen en poezen in supermarkten, blijkt voor sommige winkeliers normaal.

Het jammerlijke is dat eigenaars de gelegenheid krijgen om wederom open te gaan. Het zou beter zijn om een verscherpt toezicht te houden op ondernemingen die vanwege misstanden eerder moesten sluiten.

J. Panka

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Er wonen ontzettend veel slordige mensen in Suriname

Overige berichten