Slordigheid in Paramaribo neemt ernstige vormen aan, Hering leert hoe het hoort

Koelkast Noord Zwerfvuil

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De entrepreneur Geor Hering kon het zaterdag niet langer aanzien dat niemand actie ondernam om een door een onbekend persoon gedumpte koelkast op een deel van een straat in Paramaribo- Noord, Suriname, op te ruimen.

De eigenaar van een huis op de hoek van de Anamoestraat in Paramaribo, die zelfs te slordig is om zijn berm plat te maaien, had er maling aan dat de koelkast al langer dan tien dagen voor zijn tuin stond.

Ook de buren die er elke dag langsreden, leken het niet te interesseren.

Hering betaalde uit eigen zak een tuinman om de rotzooi, die door een niet- geïdentificeerd persoon daar gedumpt was en gedeeltelijk op de openbare weg stond, te laten opruimen.

Vuilniszakken zwerfvuil Bovendien werden er maar liefst vijf volle zakken met zwerfvuil uit de omgeving opgeruimd door een medewerker van Hering.

“Het is gewoon schandalig wat er tegenwoordig in Suriname gebeurt. Mensen dumpen allerlei rotzooi op straat, wat illustreert hoe slordig men is. En niemand neemt de moeite om zijn of haar eigen omgeving op te ruimen.”

“Hoewel het andermans troep is die voor hun deur ligt, heb ik, omdat ik het niet meer kon aanzien, de boel laten opruimen.”

“Deze mensen zouden zich diep moeten schamen dat ik iemand steeds moet betalen om hun rotzooi voor en nabij hun leefomgeving op te laten ruimen”, aldus Hering.

OOK INTERESSANT
Kennistekort in Suriname: Ons land snakt naar buitenlandse experts

De tuinman zegt aan GFC dat Hering hem al jaren opdrachten geeft en hem betaalt om rommel op te ruimen in de wijde omgeving, iets dat volgens hem gedaan zou moeten worden door de mensen die dicht bij de ‘rotzooi’ wonen.

Hering: “Ik laat het opruimen om de mensen te laten zien hoe het hoort. Het is een kleine moeite om vuil in je omgeving op te ruimen. Zo denkt een beschaafd mens. Maar het lijkt velen niet te deren.”

Vernomen wordt dat ook de berm die door de huiseigenaar op de hoek van de Anamoestraat haast nooit wordt plat gemaaid, gedeeltelijk is gekortwiekt door de tuinman van Hering.

Een bekende van Hering zegt aan GFC: “Het is gewoon belachelijk dat Hering steeds een tuinman moet betalen om de troep voor de deur van een ander,  die hij niet eens kent, op te ruimen. Zij roept een ieder op om minder slordig te zijn en hun omgeving netjes te houden.