fbpx

SLM reorganiseert buitenlandse vestingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gaat al geruime tijd door een financieel dal.

Daarom heeft het bedrijf besloten om, in het kader van haar herstelplan, de internationale kantoren te saneren.

CEO van het bedrijf, Paul de Haan, zegt aan ABC, dat het gaat om een reorganisatie van buitenlandse vestigingen, waarbij die van Nederland als eerst aan de beurt is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Onafhankelijkheid heeft Surinamers alleen maar ellende opgeleverd, er was hiervoor gewaarschuwd

De SLM gaat een overstap maken naar een samenwerking met een general sales agent (GSA), die de verkopen van het bedrijf zal realiseren tegen verminderde kosten. Dit scheelt in de kosten voor het operationeel houden van een eigen buitenlandse vestiging. Tegelijkertijd werkt de SLM aan het verhogen van de inkomsten.

BEKIJK OOK
SRD 10.000 gestolen uit geparkeerde auto ondernemer

De Haan, die momenteel in Nederland is voor de reorganisatie, zegt dat het niet makkelijk is voor het bedrijf om afscheid te nemen van het personeel. Het gaat om ruim 15 werknemers in Nederland die hun baan kwijt zijn met dit besluit. De Haan: ‘het is moeilijk en zwaar, maar wel noodzakelijk voor herstel van de SLM’.

Hoewel het bedrijf zich juridisch goed laat adviseren, neemt de SLM met grote zorg afscheid van het personeel, zegt de Haan.