SLM ontkracht berichten dat passagier tijdens vlucht overleed

GFC NIEUWSREDACTIE- Surinam Airways betreurt incorrecte berichtgeving via “social media” en andere media outlets als zou een passagier zijn overleden aan boord van vlucht Py994 op 3 april.

Op bewuste vlucht voelde een passagier zich onwel en is met behulp van een aan boord zijnde arts, binnen de mogelijkheden alle hulp geboden.

Na overleg tussen arts en gezagvoerder, is besloten uit te wijken naar de dichtstbijzijnde luchthaven, in dit geval Lajes in Portugal, voor medische assistentie.

De passagier is dus zoals in eerdere berichtgevingen vermeld, niet aan boord overleden, meldt het Surinaams luchtvaartbedrijf.

Binnen de luchtvaart komt het weleens voor dat vliegtuigen moeten uitwijken vanwege een medisch spoedgeval. In dit kader zijn er “Standard Operating Procedures” (SOP) van toepassing en is de totale crew als zodanig opgeleid, benadrukt het bedrijf.

Verder wenst Surinam Airways aan te geven dat de Operating Carrier, in dit geval, Wamos Air, internationaal en volgens de Europese standaarden (EASA) is gecertificeerd en opereert.

Surinam Airways betreurt ook het overlijden van de passagier en wenst de familie sterkte toe.

OOK INTERESSANT
Kritiek op SVB voor geheimhouding rond vertrek Natio Vrouwen