Slinkse slipperdief op heterdaad betrapt door bewoners

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van de Samuel Venoakstraat in Paramaribo (Suriname) hebben op 20 maart de verdachte Regilio B. (49) aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van Flora.

Deze verdachte zag kans om in de vroege ochtend van 20 maart over de omrastering te springen en zich op het erf van de bewoners te begeven.

De verdachte nam enkele lederen slippers die op het balkon waren weg en plaatste die in een plastiek zak.

Toen hij zich voor een tweede keer op het balkon begaf om meerdere goederen weg te nemen, werd hij op heterdaad betrapt door een alerte buurman die militair is.

De buurman sloeg alarm en koos de verdachte het hazenpad, achterna gezeten door de buurman en de huisbewoners. Hij werd in de buurt van de Henry Westenborgstraat aangehouden.

Vermeldenswaard is dat enkele weken geleden op hetzelfde adres reeds een aantal dure slippers van het balkon waren weggenomen.

OOK INTERESSANT
Oude vete eindigt in een inverzekeringstelling

De benadeelde had van deze diefstal geen aangifte gedaan. Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen of deze verdachte meer van de eerder gepleegde diefstal af weet.

Bij de voorgeleiding heeft Regillio verklaard tot deze daad te zijn overgegaan, aangezien hij op zoek was naar goederen om te verkopen. Met de opbrengsten zou hij eten en brandstof voor zijn bromfiets kopen.

Hangende het onderzoek is hij ingesloten.