fbpx

Serena Williams neemt afscheid van tennis

GFC NIEUWSREDACTIE- Na een carrière van 35 jaar met 23 Grand Slams en 4 olympische gouden medailles heeft Serena Williams aangekondigd dat ze officieel stopt met tennis.

De atlete en filantroop deed de aankondiging op de cover van Vogue, met een verhaal geschreven in haar eigen woorden over haar beslissing om haar sportcarrière te verlaten en zich te concentreren op durfkapitaalinspanningen en moederschap.

Williams verschijnt op de cover in een blauwe Balenciaga-jurk met haar 5-jarige dochter Olympia Ohanian en dook diep in het innerlijke conflict dat ze voelt over het verlaten van haar geliefde sport en naar een nieuw hoofdstuk in het leven. In plaats van ‘pensioen’ kiest ze ervoor om haar overgang weg van tennis te zien als een ‘evolutie’.

De tennisster begon haar verhaal met de onthulling dat haar dochter herhaaldelijk heeft gevraagd en gebeden voor een jongere zus, en ze is klaar om haar gezin uit te breiden. Maar Williams weet dat dit als vrouw meer offers met zich meebrengt dan wanneer ze een mannelijke atleet zou zijn.

BEKIJK OOK
Orkaan Fiona handhaaft categorie 4 sterkte, zal Amerikaanse oostkust beïnvloeden

“Geloof me, ik heb nooit willen kiezen tussen tennis en een gezin. Ik vind het niet eerlijk. Als ik een man was, zou ik dit niet schrijven omdat ik daar zou spelen en winnen terwijl mijn vrouw het fysieke werk deed om ons gezin uit te breiden,” schreef ze. “Misschien zou ik meer een Tom Brady zijn als ik die kans had.”

“Ik word deze maand 41 en er moet iets te geven zijn.”

De keuze om het tennis te verlaten is een moeilijke voor Williams, die toegeeft dat ze niet dezelfde vreugde en opluchting vindt als de meeste van haar leeftijdsgenoten bij haar pensionering. Het is een pijnlijk onderwerp voor haar; eentje die ze met haar man en haar familie niet heeft aangekaart, en zich pas echt heeft verdiept met haar therapeut.

Foto: Vogue