Schoon drinkwater voor Marrongemeenschappen Kraka en Marshallkreek

GFC NIEUWSREDACTIE- De launch van het regenwater opvang (RWH) project “Enhancing access to drinking water for the Maroon communities alongside the Afobaka road between Kraka and Marshallkreek” in het district Brokopondo in Suriname is een project door de overheid ontwikkeld om invulling te geven aan SDG-doelstelling 6, schoon en veilig drinkwater voor eenieder.

De financiële middelen zijn beschikbaar gesteld door de Caribbean Development Bank (CDB) onder het Basic Needs Fund Trust 9th Programme (BNTF-9).

Het doel is om toegang te verschaffen tot schoon en veilig drinkwater voor 57 huishoudens in de Marrongemeenschappen langs de wegstrekking tussen Kraka en Marshallkreek, gedurende de regen – en droge tijd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zwangere vrouw overlijdt na slangenbeet maar kindje in baarmoeder overleeft operatie

De coördinatie van het project wordt gezamenlijk uitgevoerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en haar werkarm Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (Stichting FOB).

In samenwerking met de Stichting Arbeid Mobilisatie en Ontwikkeling (SAO) zal er een ‘on the job’ vak training verzorgd worden aan de gemeenschap in de bouw, installatie en reparatie van de regenwateropvang systemen.

Daarnaast zal Stichting FOB een training community empowerment verzorgen aan de gemeenschap middels educatie en bewustwording, monitoring en evaluatie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten