Schokkend tekort aan apparatuur en personeel in Paramaribo leidt tot tragisch overlijden tweeling

vrouw stress zorgen depressief huilen

OPINIE- In een ziekenhuis te Paramaribo, Suriname, is onlangs een tweeling overleden kort na de geboorte. Het betrof een vroeggeboorte; de kinderen waren bijna zeven maanden oud toen zij geboren werden.

Tijdens de controle leek alles goed te gaan en de kinderen werden ook gezond geboren. Helaas overleden zij binnen twee uur na de geboorte.

Het ziekenhuis kampt met een tekort aan essentiële apparatuur zoals monitoren en couveuses, die nodig zijn om dergelijke jonge kinderen te kunnen redden.

Daarnaast is er een gebrek aan deskundig personeel. Deze problemen zijn niet alleen gelimiteerd tot dit ziekenhuis; de hele gezondheidszorg in Paramaribo kampt met soortgelijke problemen.

De situatie vraagt om onmiddellijke aandacht en interventie van de regering.

De kans op overleving is zelfs voor ernstig zieke voldragen kinderen klein, vanwege het gebrek aan passende medische apparatuur.

De regering dient meer budget vrij te maken en te besteden aan het aanschaffen van de benodigde apparaten in de ziekenhuizen.

OOK INTERESSANT
De voorgenomen BTW-verhoging in Suriname, tijd om de waarheid te achterhalen

Ook het vertrek van zorgpersoneel moet worden tegengegaan. Dit kan alleen als salarissen volledig en op tijd worden uitbetaald.

Imelda

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud