Schoften met bloot bovenlijf die rondhangen nabij winkels in Suriname ergeren veel vrouwen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Mannen die kennelijk de hele dag niets te doen hebben en hun tijd verdoen door steeds te staan voor de deuren van supermarkten in Suriname zijn een storende factor voor de meeste vrouwen in het Zuid – Amerikaanse land.

De ordinaire schoften maken veelal vervelende, in de meeste gevallen schuine en soms beledigende opmerkingen richting dames die regelmatig hun boodschappen gaan halen in de winkels.

Dat is althans de uitkomst van een mini enquête die is uitgevoerd door het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC).

Het VrouwenCollectief dat intussen een vast opiniepanel van 79 vrouwen in Suriname in de leeftijdklasse van 20 jaar tot 84 jaar heeft opgebouwd, voert dikwijls diverse soorten minionderzoeken uit.

Van de 79 vrouwen die recent zijn ondervraagd hebben 63 van hen aangegeven zich te ergeren aan de schobbejakken die zich verzamelen voor de deuren van winkels.

Zij zien de nietsnutten liever niet rondhangen in de omgeving waar zij hun boodschappen doen omdat dit hen een onbehaaglijk gevoel geeft.

48 van de ondervraagden zeggen vaker schuine of rotopmerkingen naar hun hoofd geslingerd te krijgen en ervaart dat als erg beledigend, lastig en gênant.

Deze groep is bovendien van mening dat de regeringsautoriteiten de mannen die vrouwen lastig vallen op de meest korte termijn van de locaties moet verwijderen.

OOK INTERESSANT
Miljonair worden in Suriname nog steeds goed mogelijk, zegt succesvolle ondernemer

Foto ter illustratie.