fbpx

Saya: stiekem chartervlucht met Haïtianen naar Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Afgelopen nacht zou er stiekem een chartervlucht met ruim 100 Häitianen zijn geland op Zanderij.

Dat zegt de voorzitter van Team Haïti, Jean ‘Saya’ Mixon, die anderhalve week toestemming van de Surinaamse regering kreeg om ruim 180 Haïtianen te vervoeren naar Suriname, die zullen worden ingezet bij diverse landbouwbedrijven.

Op social media gaan sinds maandagmiddag berichten viraal als zou een bekende ex-VHP’er, die nu de ABOP ondersteund, achter deze vlucht zitten. Ook video’s en foto’s van desbetreffende vlucht worden gedeeld.

Saya zegt echter informatie te hebben dat deze groep binnen is gehaald door een buitenlander met een chartervlucht uit Haïti, die een tussenstop maakte in Trinidad en Tobago.

Hij roept de regering om op te treden, omdat alles rond deze vlucht duister is.

BEKIJK OOK
Molotovcocktail door woningruit gegooid

De Surinaamse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op dit bericht.

Eerder gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), aan dat er eenmalig toestemming was gegeven aan Saya om een groep Haïtianen naar Suriname halen.

De groep is gescreend en moet Saya ervoor garant staan dat zij onderdak hebben. Velen uit de samenleving menen echter dat dit een verkapte vorm is van mensensmokkel.

Minister BIBIS zegt dat er daarvoor geen aanwijzingen zijn en roept eenieder die zulke informatie heeft om die te delen met de bevoegde instanties.