fbpx

Santokhi vraagt OAS om ondersteuning klimaatfinanciering

GFC NIEUWSREDACTIE- CARICOM-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) om ondersteuning gevraagd om haar invloed aan te wenden voor klimaatfinanciering voor ontwikkelingslanden.

Hij nam Suriname als voorbeeld van de regio, die tot de top 10 landen behoort, die direct bedreigd wordt door de stijgende zeespiegel. “Ondanks dit feit heeft Suriname, als land met een hoog bos en lage ontbossing (HFLD), een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de beperking van de klimaatverandering, zelfs vóór het bestaan van de multilaterale milieuovereenkomsten”.

BEKIJK OOK
Vrouw sterft aan hartaanval toen het misging na slikken van ruim 1 kg cocaïnebolletjes

Santokhi wees erop dat het behoud van ons tropisch woud om de effecten van klimaatsverandering te beperken, niet onderschat moeten worden.

De CARICOM-voorzitter benadrukte ook dat voor klimaatfinanciering extra politieke wil en inzet nodig is. “Om onze bossen duurzaam te behouden, ten voordele van de gehele mensheid, is het van eminent belang dat de internationale gemeenschap de belofte die ze hebben gedaan, omzet in tastbare actie”, aldus de CARICOM-voorzitter.