Santokhi: voorouders legden fundament door middel van bloed, zweet en tranen

santokhi bloemenhulde

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag in verband met Hindoestaanse Immigratie een toespraak gehouden in het district Nickerie en bloemen gelegd bij het herdenkingsmonument.

Het staatshoofd gaf aan dat 5 juni een heel bijzondere dag is voor elk Surinamer. “Dankzij onze voorouders die het besluit hebben genomen en vol hebben gehouden om naar Suriname te komen, staan wij vandaag hier.”

De president gaf een hele uiteenzetting van de periode van toen tot heden. “Ik ben er zeker van dat vooral de jongeren, bepaalde zaken niet weten. En daarom is het goed om dit te doen, om beter te begrijpen en te waarderen wat de bereidwilligheid, inzet en vastberadenheid van onze voorouders is geweest.

“Onze voorouders hebben een fundament voor ons gelegd, dit hebben ze bereikt door middel van bloed, zweet en tranen. Laten wij samen de moed, de inzet, de strijd, de vastberadenheid, die onze voorouders aan de dag hebben gelegd, ook voor te zetten en waar te maken. Een Suriname die mogelijkheden biedt om een goed bestaan te hebben.”

OOK INTERESSANT
Mungra: Suriname dreigt UNESCO Werelderfgoedstatus te verliezen vanwege controversiële bouwproject

Het staatshoofd legde in het kader van deze bijzondere dag een bloemstuk bij een herdenkingsmonument op de hoek van de Juliana- en Wixstraat in Nickerie.

De president feliciteerde de totale gemeenschap met 149 jaar Hindoestaanse immigratie en gaf verder aan “om met zijn allen, onze voorouders te danken voor de gedurfde stap, de strijd die ze hebben gevoerd, en wat ze hebben nagelaten voor ons.”